Sosyal medyadan veya iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz

İMPLANT

İMPLANT NEDİR?

İmplant tedavisi hastanın yaşam standardını yükseltmek için geliştirilmiştir.

Günümüzde implant materyali olarak en fazla kullanılan metal titanyumdur. Titanyum, doku uyumu mükemmel olan, yüzyıllardır tıbbın birçok alanında güvenle kullanılan bir metaldir.

İMPLANT TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

1-Normal yara iyileşmesi olan bireylere

2-Ağız hijyeni sağlayabilecek bireylere

3-Yeterli miktarda ya da yeterli miktara ulaştırılabilecek kemik yapısına sahip bireylere,

4-İmplant yapımı için sistemik engeli olmayan kişilere implant uygulanabilinir.

İMPLANT HER YAŞTA UYGULANABİLİR Mİ?

Bir bireye implant uygulanabilmesi için bireyin kemik gelişiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Kızlar da 16-17 erkekler de yaklaşık 18 yaşında kemik gelişimi tamamlanır. Dolayısıyla bu yaşlardan önce implant uygulanamaz, bu yaşlardan sonra ise uygulanabilinir. Üst sınır yoktur. Yetişkinlerde istenilen her yaşta uygulanabilinir.

İMPLANT TEDAVİSİ BU BİREYLERDE NE ZAMAN ÖNERİLİR?

1-Dişsiz alt ve üst çenelerde: Kemik erimesi nedeniyle protezler de hareketlenme başlamışsa ve tutuculuk azalmışsa, implant destekli protezler önerilir

2-Büyük azı dişlerinin kaybında, arka bölge dişsiz sonlanıyor ise ve hasta da takıp çıkarılan protezleri kullanmak istenmiyorsa, implantlar yerleştirilerek sabit porselen köprü yapılabilir.

3-Tek diş eksikliklerinde önde ve arkadaki dişleri korumak amaçlı: Diş eksikliği olan bilgeye kemik içine implant yerleştirilip daha sonra üst porselen yapısı yerleştirilir.

4- Uzun dişsiz boşluklara köprü ayağı olarak implantlar yerleştirilir ve daha sonra köprü yapılır.

İMPLANT UYGULAMASININ UYGUN OLMADIĞI DURUMLAR NELERDİR?

1-Çenedeki kemik yapısı uygun değilse ve anatomik oluşumlara (sinir, sinüs )zarar verme riski varsa implant yerleştirilmez.

2-Kalp rahatsızlığı olan bireylerde doktoru ile konsültasyona gidilmeden implant uygulanmamalı

3-Kanama –pıhtılaşma sorunu yaşayan hastalarda önlemler alınmadan, sorun giderilmeden implant yerleştirilmemeli.

4-Kontrol altında olmayan Diabet (şeker) hastalarında, şeker oranı düzenlenmeden, doktoruyla görüşme yapılmadan implant yerleştirilmemeli

5-Hastanın sosyo-ekonomik durumu tedaviyi tolere edecek durumda değil ise implant uygulanmamalı

6-Oral hijyeni sağlayamayacak hastalarda implant uygulanmamalı

İmplant uygulamasını diğer tedavilere göre avantajı nedir?

İmplant destekli restorasyon komşu dişten tamamen bağımsızdır. Böylece komşu dişler doğal haliyle kalır, kesilip küçültülmesine gerek duyulmaz. Diğer restorasyonlara göre daha fonksiyonel ve estetiktir.

İMPLANT TEDAVİSİNİN YAPIM AŞAMALARI NELERDİR?

1-Muayene: Klinik ve sistemik muayene yapılır. Hastanın medikal geçmişi incelenir. İmplant tedavisi için uygun olup olmadığı incelenir.

2-İmplantlar cerrahi müdahale ile yerleştirilir.

3-İyileşme safhası: İmplantın kemikle kaynaşması (osseointegrasyon) için alt çenede 3 ay, üst çenede 3-6 ay beklemek gerekir

4-İmplantla ağız ortamı birleştirilir, implant üzerindeki mukoza açılıp iyileşme başlığı takılır. Dişeti iyileşmesi için 7 gün beklenir.

5- Estetik porselen veya zirkonyum üst yapısı yerleştirilir.

İmplant Başarı Oranı Nedir?

Genel sağlığı iyi olan, iyileşme potansiyeli düzgün olan, ağız hijyenine dikkat eden hastalarda, uygun tanı ve tedavi uygulandığında başarı oranı %90-100 arası değişir

İMMEDİYAT İMPLANT UYGULAMASI ;Çekilmesi gereken bir dişin çekim işleminin hemen sonrasında, o seansta implant yerleştirme işlemine immediyatimplant uygulaması denir. Bu tekniğin hastaya sağladığı en büyük avantaj tedavi suresinin kısalmasıdır, ayrıca çekim sonrası oluşabilecek kemik erimesini de immediyatimplant uygulaması önlemektedir. Ancak immediyatimplant uygulaması her bireye veya her diş çekiminden sonra uygulanabilir diye bir kural yoktur. Öncellikle iyi bir muayene yapılmalıdır. Çekilen dilin çevresinde hiçbir şekilde akut enfeksiyon olmamalıdır. Kemik def ekti bulunmamalıdır. İmmediyatimplant uygulaması daha çok tek diş çekimlerinden sonra tercih edilmektedir.

Hangi durumlarda hemen diş çekimi sonrasında implant yerleştirilemez?
1.dişeti hastalığı olan bireylerde
2.zayıf iyileşme kapasitesi olan bireylerde(kontrolsüz dia bet, devamlı steroid kullanımı, alkolizm, ilac bağımlılığı, immun sistemin baskılandığı durumlar) immediyatimplant uygulaması yapılamaz.
eğer hastanın iyileşme sureci yavaşlıyor ise ve o bölgede de enfeksiyon varlığı söz konusu ise öncellikle bu sorunlar tedavi edilmeli ve 8-16 hafta diş çekim soketinin iyileşmesi beklenip sonra implant uygulanmalıdır….

Genelde tedavi süresinin kısalmasını implant yaptırmak isteyen hastalarımız istemektedir. Ancak bunun mümkün olup olmadığı bölgenin iyi bir şekilde muayene edilmesi sonucu karar verilmelidir. İmmediyatimplant uygulaması, implant yüzeylerinin daha çok gelişmesi sonucu günümüzde daha güncel hale gelmiştir. Yine de doğru tanı ve tedavi seçenekleri de değerlendirilmelidir….

Call Now Button
Şimdi Arayın
Harita