Sosyal medyadan veya iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz

PROTEZ

Protetik tedavi (Protezler), her türlü dişsizliğin giderilmesi, hasarlı dişlerin restore edilmesi, ağız içi işlevselliğin ve estetiğin kazandırılmasını amaçlar. Eksik diş sayısı ve hastaların ihtiyacına göre protezler temel olarak sabit protezler (Kaplama, köprü) ve hareketli protezler (damak, takma diş) olmak üzere ikiye ayrılır. Ayrıca son yıllarda öne çıkan estetik diş hekimliği uygulamaları da (Porselen Laminalar, Gülüş Tasarımı, Empress kaplama, Zirkonyum Porselen vb) protetik tedavi kapsamına girmektedir ve diş hekimliğindeki önemli uzmanlık alanlarından birisidir.

1) Sabit Protezler

Doktor tarafından ağızdaki mevcut dişlere veya implantlara sabitlenen, hasta tarafından takılıp çıkarılmayan protezlerdir. Sabit protezler Kron (kaplama) ve köprü uygulamalarını içerir. Plastik (geçici amaçlı), metal destekli porselen, zirkonyum destekli porselen, empress porselen gibi farklı materyallerden üretilebilirler.

2) Hareketli Protezler

Hareketli Protezler: Hastanın kendisinin istediği zaman takıp çıkartabildiği protezlerdir.

a) Total Protezler: Tüm dişlerin eksik olduğu ağızlara uygulanır.

b) Parsiyel Protezler: Kısmen dişsiz ağızlara uygulanır. Dişler üzerine gelen tırnaklar ve kancalarla tutuculuk sağlanır.

c) Hassas bağlantılı parsiyel protez (çıtçıtlı protezler): Çok sayıda diş eksikliğinin olduğu ve sabit protezler ile tedavi yapılamadığı durumlarda uygulanan diş protezi tipidir. Dişlerde hazırlanan yuvalara oturan gizli tutucularından dolayı halk arasında ‘çıtçıtlı protezler’ olarak ta bilinir.Hassas Tutuculu Protezler kanca gibi dışardan görünen herhangi bir aparatı olmayan estetik protezlerdir.

d) İmplant Üstü Protezlereri protezlerdir.

Sabit: İmplanttan destek alınarak yapılan köprü veya kronlardır.
Hareketli: Kemik desteği yeterli olmayan ağızlarda tercih edilen implantlardan destek alınarak yapılan total benzeri protezlerdir.

Call Now Button
Şimdi Arayın
Harita